Hoci sú elektromobily drahšie z hľadiska obstarávacích nákladov, už dnes spravidla porážajú spaľováky čo sa týka prevádzkových nákladov na jazdu. Navyše, rozdiel teraz môže byť až priepastný v prípade, že vlastníte elektromobil značky Tesla a využijete prebiehajúcu akciu v Chorvátsku, ktoré je vyhľadávanou dovolenkou destináciou mnohých Slovákov.

Akcia platí len pre elektromobily americkej automobilky, a to v čase od 22. hodiny večer do 8. hodiny ráno a v rámci víkendov, konkrétne od piatku do pondelka. Dôležitou informáciou je, že bezplatné nabíjanie sa dá využiť aj v Slovinsku, kadiaľ prechádza mnoho slovenských vodičov práve pri ceste smerom na Jadran.

V týchto lokalitách nájdete Tesla Supercharger s nabíjaním bez poplatkov:

  • Chorvátsko: Otočac, Zadar, Karlovac, Senj
  • Slovinsko: Kozina, Ljubljana, Maribor

Cesta za pár eur

Portál Startitup.sk spomína aj modelový výpočet cesty do Chorvátska autom Tesla Model Y Standard Range (s kapacitne menšou batériou). Zvolená bola 800-kilometrová trasa z Bratislavy do Splitu s nabíjaním výlučne na nabíjačkách Tesla Supercharger.

Motorista by v rámci navrhnutej trasy potreboval auto dobiť trikrát, jedenkrát v Maďarsku za odhadovaných 5,5 eura, pričom dobitie by bolo len čiastočné.

Zvyšné dve prestávky na dobíjanie by už prebehli v Chorvátsku – prvá na nabíjačke Tesla Supercharger Karlovac a druhá v lokalite Otočac. Do krajiny slovenského mora sa tak dostanete doslova za pár eur.

Zdroj: Startitup.sk, Tesla Motors Club Croatia