Bentley Bentayga patrí k najväčším SUV dostupným na európskych trhoch. Napriek tomu sa medzi klientmi britskej značky nájdu ľudia, ktorým sa pôdorys 5 141 x 1 998 mm stále máli. Už niekoľko rokov sa preto špekuluje o príprave natiahnutého variantu. Jeho testovacie prototypy sa podarilo viackrát odfotiť, teraz sa blíži svetová premiéra.

Automobilka sídliaca v Crewe zverejnila upútavku na nový model, ktorý nijak nešpecifikuje. No označuje ho za „dlho očakávaný“ so skrytým odkazom na jeho proporcie. Bentley taktiež hovorí, že vozidlo prinesie extra rozmer palubného komfortu. Indície hovoriace o predĺženej verzii aktuálneho bestselleru značky potvrdzuje aj zverejnené video.

Podstatne dlhšie zadné dvere

Krátky spot zachytáva vnútorný panel zadných dverí s výrazným podsvietením. Z jeho tvarov je evidentné, že oproti dielcu štandardného modelu je podstatne dlhší. Rozdiel odhadujeme na približne 15 cm. Presné číslo sa dozvieme 10. mája, kedy príde Bentayga v honosnejšej verzii oficiálne na svet.

Okrem centimetrov môžeme aktuálne špekulovať aj nad cenou, ktorá nepochybne porastie o tisícky eur. Otáznik taktiež visí nad ponukou motorov. Bentley montuje svoje SUV so štvorlitrovým osemvalcom v dvoch naladeniach, okrem toho vyrába šesťvalcový plug-in hybrid a špičkový model Speed vybavený motorom W12.

Zdroj: BentleyAutocar