V autách dnes pracuje kvantum elektroniky a riadiacich jednotiek, takže ich aktualizácia  je potrebná mnohonásobne častejšie ako v minulosti. S vysokorýchlostným internetom prišla možnosť robiť to na diaľku, bez potreby navštíviť servis, ktorý by si vaše vozidlo „zablokoval“ na určitý čas. S týmto začala svojho času Tesla už v prípade prvého Modelu S a bežné značky sa k nej postupne (neochotne) pridali, takže v súčasnosti už nejde o žiadnu novinku.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Update aj pre asistentov

K firmám, ktoré túto technológiu zvládajú podobne ako americký výrobca elektromobilov, patrí okrem iných značiek aj BMW. Práve mníchovská firma začiatkom tohto mesiaca spustila najnovšie bezplatné diaľkové aktualizácie softvéru Remote Software Upgrade pre vozidlá s OS 8 a čoskoro budú v ponuke aj pre modely s OS 7. Súčasťou tohto updatu sú vylepšenia a rozšírenia funkcií infotainmentu, jazdných systémov, pohonného ústrojenstva, rovnako ako bezpečnostných a komfortných asistenčných systémov. Poďme sa na ne pozrieť zblízka.

V prvom prípade ide vylepšenie funkcie takzvaného „nabíjania na trase“ pre iX a i4, vyrobené pred júlom 2022. V druhom bode nájdete zdokonalenú vizualizáciu asistenta nazvaného BMW Intelligent Personal Assistant pre všetky autá s OS 8, opäť s dátumom výroby pred júlom 2022.

Nie všetko je dôležité

Tretia aktualizácia zahŕňa integráciu hlasovej asistentky Amazon Alexa pre autá s OS 8 vyrobené pred siedmym mesiacom tohto roka, ďalej sú to nové režimy Expressive a Relax pre iX a 2 AT vyrobené pred 7/2022. Nasleduje integrácia obchodu ConnectedDrive Store pre neskoršie dokúpenie funkcií v modeloch iX a 2AT vyrobené pred 7/2022.

Šiestym bodom je vylepšenie BMW ID a aplikácie My BMW pre všetky autá s OS 8 vyrobené pred 7/2022. Ďalšej nasleduje funkcia varovania pri vystupovaní z auta, výstraha pred čelnou nehodou pre BMW iX a 2 AT vyrobené pred 7/2022. Predposledným je textové zobrazenie hodín QLOCKTWO pre všetky modely s OS 8 a posledným bodom bude vylepšenie pre modely s Operačným systémom 7.  Uvidíme, či sa pomocou takýchto aktualizácii nebudú do auta postupne dostávať aj nútené funkcie, ako napríklad dlho „prepieraný“ obmedzovač rýchlosti. Ale to je zatiaľ hudba budúcnosti.

Zdroj: BMW

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov