I keď je súčasné BMW M2 Competition jediným pravým zástupcom kategórie M v tejto triede, niekto by mohol namietať aj modelom M135i xDrive alebo X2 M35i. Avšak obe spomenuté sú predsa predokolky (teda štvorkolky vychádzajúce z koncepcie predného pohonu s motorom vpredu naprieč), tak o čom tu píšem?

Znalým netreba vysvetľovať, pravé M modely sa totiž od tých s prívlastkom M a dvoj- alebo trojčíslím za písmenkom dosť odlišujú. Či už ide o podvozok, brzdový systém, taktiež aj motor alebo o riadenie, to všetko je na modeloch s prívlastkom „pravého“ M odlišné. A tieto modely sú primárne zadokolky, prípadne ako štvorkolky s motorom vpredu pozdĺžne.

Markus Flasch, šéf oddelenia BMW M, potvrdil pre CarAdvice, že žiadne „pravé“ M ako predokolku BMW nevyrobí. Okrem toho to znamená aj to, že M135i bude skutočne vrcholom a žiadna konkurencia pre RS3 alebo A45 AMG nevznikne. Prednedávnom tiež pre Topgear potvrdil, že BMW M nebude vyrábať ani kombíky, ako tomu bolo v minulosti len dvakrát. Argumentujú tým, že zákazníci o výkon aj priestor dajú prednosť SUV. Alebo konkurencii Audi alebo Mercedes-AMG? Nám už len zostáva dúfať, že BMW M2 Competition okrem dlho očakávanej výkonnejšej verzie CS dostane aj skutočného nástupcu. Ale aj to už bolo prakticky potvrdené produktovým manažérom pre BMW 2, Gernot Stuhlom. Tak snáď nás v tomto BMW nesklame.

Zdroj: motor1.comcaradvice.com.au