Šiesta generácia vlajkovej lode Mníchova debutovala v polovici roka 2015. Nemecká automobilka nás pripravuje na odhalenie nástupcu, na ktorého teraz opäť upozorňuje. Zverejnila nové fotografie poodhaľujúce dizajn i interiér. Okrem toho prezradila, že svetová premiéra limuzíny sa odohrá 20. apríla.

Na publikovaných obrázkoch ukázalo BMW radu 7 svoj obrí gril s vertikálnymi lamelami, ktorý absolútne dominuje prednej časti. Tvar veľkej prednej masky ešte zvýrazňujú diódové línie. Po stranách ho lemujú dvojdielne LED svetlomety, ktorých vrchná časť poslúži dennému režimu. Hlavné svetelné moduly vybavené tmavými krycími sklami sú nižšie.

Bavorská automobilka publikovala aj prvé zábery interiéru, ktorého základné rysy evokujú model BMW iX. Platí to pre tvary sedadiel i palubnej dosky obsahujúcej veľký širokouhlý displej. Ešte väčšia obrazovka sa bude vyklápať zo strechy, budúca sedmička totiž ponúkne kino pre vzadu sediacich pôvodne prezentované na výstave CES. Obrazovka s uhlopriečkou 31 palcov a pomerom strán 32:9 ponúkne rozlíšenie 8K.

Elektrina, benzín i nafta

BMW okrem toho ukázalo ďalšie zábery maskovaných prototypov, z ktorých možno vyčítať proporcie luxusného sedanu. V tomto prípade ide o jeho elektrickú verziu s označením i7. Nemci predpokladajú, že podľa normy WLTP ponúkne dojazd 580 až 610 kilometrov na jedno nabitie. Okrem toho uvádzajú kombinovanú spotrebu 18,9 až 19,7 kWh/100 km.

Zatiaľ nepotvrdené informácie hovoria, že elektromobil využije až 120 kWh batériu. V špičkovej verzii by pritom mal mať výkon 552 kW (750 k). Popri tomto variante ponúkne v poradí siedme vydanie limuzíny niekoľko benzínových i naftových verzií, hoci asi všetky budú do istej miery elektrifikované. Na konkrétnejšie detaily nebudeme dlho čakať.

Zdroj: BMW, Carscoops

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov