Auto má prísť v roku 2020, ale ešte nepadlo rozhodnutie, či pôjde o 2-dverové kupé (a kabriolet) alebo len 4-dverové „kupé“.

Dočkáme sa v roku 2020

Britský Autocar priniesol informáciu, že bavorská automobilka postaví opäť BMW radu 8. Auto má prísť v roku 2020, ale ešte nepadlo rozhodnutie, či pôjde o 2-dverové kupé (a kabriolet) alebo len 4-dverové „kupé“. Osmička má byť novou vlajkovou loďou a priamo bude konkurovať autám ako Mercedes-Benz S-Class Coupe a Bentley Continental GT.

BMW radu 8 príde v roku 2020

Štúdia BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

V roku 2018 má prísť koncept auta a snáď už predtým zistíme, či pôjde o 2-dverový alebo 4-dverový model. Jeden z dôvodov, prečo plánujú v Mníchove návrat osmičky je, že Mercedesu S a jeho derivátom sa neskutočne darí na najväčších trhoch v USA a Číne. Práve najdrahšie a najluxusnejšie verzie prinášajú najväčší zisk. V roku 2015 predal Mercedes viac než 125 000 ks triedy S. BMW predalo z radu 7 len 36 364 ks. S uvedením novej šiestej generácie plánujú Mníchovčania predať približne 70 000 ks. „S rozhodnutím priniesť späť rad 8, Krueger hľadá potenciálne lukratívnejšie tržby s veľkým ziskom na jednotku,“ povedal pre Autocar jeden z vysokopostavených manažérov BMW. Podľa prieskumu BMW je zisk Mercedesu v priemere viac ako 30 000 € na každé predané auto triedy S. Takéto lákavé čísla chce dosiahnuť aj BMW.

Zdroj: autocar