Ako sme už naznačili v titulku, tento automobil bol zhruba pred mesiacom predstavený ako nová generácia americkej Hondy HR-V modelového roka 2023. V Spojených štátoch bude jeho úlohou nahradiť doteraz predávané vozidlo s rovnakým označením, ktoré u nás poznáme ako druhú generáciu HR-V, v Európe však bude pozícia novinky trochu iná.

Ako iste viete, starý kontinent dostal inú (vlastnú) novú Hondu HR-V, ktorá bola odhalená už vlani vo februári a iste uznáte, že predávať dve úplne odlišné autá na jednom trhu pod identickým menom je nezmysel. Preto bolo rozhodnuté, že nové americké HR-V cestou cez Atlantik do Európy zmení svoje označenie na ZR-V.

Honda zatiaľ zverejnila len podobu čínskej verzie ZR-V, európska by sa však dizajnom nemala odlišovať.

Japonci tento stroj oficiálne zaraďujú medzi SUV/crossovery segmentu C, kam patrí už CR-V, v skutočnosti je však ZR-V o niečo menšie. Je postavené na upravenej platforme novej jedenástej generácie modelu Civic, inak nám však o ňom Honda prakticky nič neprezradila.

Aj preto len tipujeme, že auto bude poháňané hybridnou technikou e:HEV, ktorá kombinuje atmosférický dvojliter pracujúci v Atkinsonovom cykle a dva elektromotory, ako tomu bude aj v európskej verzii Civicu. Ak sa skutočne nič nezmení, nová Honda ZR-V bude mať maximálny systémový výkon 135 kW, teda 184 koní a najvyšší krútiaci moment 315 newtonmetrov.

Takto vyzerá americký model, ani k nemu však Honda zatiaľ neprezradila žiadne technické detaily.

Podobne tápeme, aj pokiaľ ide o prenos sily budúceho japonského crossoveru, predpokladáme ale aj kvôli úspore paliva a čo najnižšej cene dostane ZR-V výlučne prevodovku s plynulou zmenou prevodového pomeru a pohon predných kolies. Cenami si bude nepochybne vyšliapavať cestičku medzi modelmi HR-V a CR-V a jeho predaj štartuje v roku 2023.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

zdroj: Honda