V minulom roku skončil Benzinol v strate

Na základe posledných verejne dostupných informácií prevádzkoval Benzinol u nás 27 čerpacích staníc. Vlastníkom spoločnosti sú firmy so sídlom na Cypre. Konateľom je Martin Čepeľ.

Benzinol dosiahol v minulom roku tržby prevyšujúce 103 miliónov eur. Spoločnosť však skončila v strate 659 tisíc eur, a to na rozdiel od roku 2021, kedy vykázala zisk 1,42 milióna eur.

Podľa informácií Denníka N by mala skupina OMV získať pod svoje krídla 27 čerpačiek Benzinol, čo znamená, že by mohlo ísť o všetky prevádzky alebo minimálne o veľkú väčšinu.

Nový vývoj na trhu s palivami v SR

OMV patrí medzi najväčšie siete čerpacích staníc na Slovensku. Akvizícia pomôže pôvodom rakúskej firme dosiahnuť silnejšie postavenie vo vzťahu k lídrovi na trhu s palivami, ktorou je u nás dlhodobo Slovnaft prevádzkujúci aj jedinú rafinériu v krajine. K ďalším silným hráčom v segmente patria Shell a Orlen.

Benzinol musel v tomto roku čeliť problémom so zásobovaním palivami, na internete sa na ich nedostatok sťažovali viacerí zákazníci. Na konci leta sa situácii venovali aj viaceré slovenské médiá.

Zdroj: Denník N