Záujem je obrovský, ponuka obmedzená

Austrálčania, ktorí pokukujú po novom Porsche 911 GT3 či GT3 RS a doteraz nie sú na čakacom zozname, si už pravdepodobne budú musieť nechať zájsť chuť. Šéf oddelenia externých vzťahov Porsche Austrália, Chris Jordan, totiž tvrdí, že ani súčasný poradovník na modely GT3 s najväčšou pravdepodobnosťou neprejde. „Ak teraz pôjdete do predajne, povedia vám, že vás dajú na zoznam a v prípade, že niekto vypadne možno dostanete auto, no je to extrémne nepravdepodobné.“ Záujem je skrátka taký veľký, že Porsche nedokáže uspokojiť dopyt a inak tomu nie je ani v ostatných krajinách, kde sú čakacie listiny taktiež poriadne dlhé. 

Miestne zastúpenie značky oficiálne nepotvrdilo, koľko kusov sa dostane na trh, no očakáva sa, že ich bude podstatne menej ako v prípade predchádzajúcej generácie - v kuloároch sa spomína, že príde menej ako 100 kusov GT3 a len zhruba 40 až 50 modelov GT3 RS, ktoré sú už samozrejme rezervované. Väčšina kusov GT3 by mala doraziť k svojim novým majiteľom ešte tento rok. Na druhej strane 911 GT3 RS ešte ani nemalo svoju premiéru (očakáva sa v tomto roku) a tak prvé kusy prídu až koncom roka 2023.  

Tí, ktorí túžia po Porsche s prívlastkom GT, nemusia úplne zúfať. V ponuke je aj 718 Cayman GT4 RS, ktorého produkčná doba by mohla byť predĺžená, aby automobilka vyšla v ústrety enormnému záujmu.

Zdroj: CarExpert