Rýchle porovnanie s oficiálnymi fotografiami maskovaných predprodukčných áut naznačuje, že čínska verzia nového Volkswagenu ID.7 bude (s výnimkou nápisov na kufri) vyzerať rovnako ako model určený pre Európu. Tým samozrejme nevylučujeme, že sa drobné rozdiely v oboch autách nakoniec nenájdu, nič zásadné to ale nebude.

Čínska verzia si zrejme ponechá názov Vizzion, ktorý sa objavil na koncepte.

Na internete sa obrázky nemeckej novinky objavili vďaka ministerstvu priemyslu a obchodu, ktoré si v rámci procesu homologizácie robí vlastné záznamy, s utajovaním dát si ale viditeľne ťažkú hlavu nerobí. Podobným spôsobom pritom už odhalili hromadu iných nových áut, za všetky môžeme spomenúť napríklad vlaňajší facelift trojkového BMW či nový Ford Mondeo, ktorý sa ale u nás nepredáva.

Technické detaily v tejto chvíli rozoberať nebudeme, VW zatiaľ väčšinu konkrétnych údajov tají, automobilka však už potvrdila maximálny dojazd podľa WLTP „do 700 kilometrov“, ukázala nám interiér, prezradila maximálny nabíjací výkon 200 kW a uviedla, že auto bude za príplatok dostupné s adaptívnym podvozkom, respektíve s elektronicky ovládanými tlmičmi DCC.

Uvedenie na trh je potom v Európe naplánované na koniec roka 2023 a súčasne s tým bude zahájený tiež predaj v Spojených štátoch a so zatiaľ nejasným časovým predstihom samozrejme i v Číne.

zdroj: Carscoops