Začnime najprv tým, čo je v tejto chvíli asi najdôležitejšie, a to je termín svetovej premiéry nového modelu ID.7. Farebná maskovacia fólia a embargo na technické detaily k novému nemeckému elektromobilu strednej triedy padne v pondelok, 17. apríla.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Poďme na rozmery. Nový Volkswagen je dlhý 4961 mm, široký 1862 mm a vysoký 1538 mm. Rázvor? Veľmi úctyhodných 2966 milimetrov! To je na úrovni VW Phaeton. Volkswagen ďalej deklaruje, že novinka bude mimoriadne aerodynamická, hodnota Cx by mala byť 0,23. Proti menším jazdným odporom sú tu však až 20-palcové disky, ktoré budú samozrejme príplatkové.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Dojazd do 700 km

VW by mal novinku ID.7 predstaviť vo verziách Pro a Pro S, ktoré sa budú odlišovať veľkosťou akumulátora. Prvá dostane využiteľnú kapacitu 77 kWh, druhá až 86 kWh, čo by znamenalo dojazd do 700 km. Teda v prípade väčšej batérie, s tou menšou automobilka uvádza 615 km. Nabíjací výkon by mohol dosiahnuť hodnotu 200 kW, to však platí len pre väčší akumulátor. Ten menší sa bude musieť uspokojiť s nabíjacím výkonom  170 kW.

Interiér vám predstaví priložená fotografia, všimnite si však veľkosť zobrazenia head-up displeja a ešte dodávame, že dotyková obrazovka na palubnej doske má uhlopriečku 15 palcov. Posádka bude mať k dispozícii napríklad masážne sedadlá, audiosystém Harmand Kardon či odvetrávanie predných sedačiek. Ako sme už spomínali v jednom z predchádzajúcich článkov, sériová výroba sa rozbehne už v júni tohto roka.

Zdroj: VW