Dlhšie kolujúce zvesti o možnom oživení značky DeLorean sa vo februári potvrdili. Americká firma plánuje v tomto roku predstaviť elektrické kupé, ktoré označuje názvom EVolved. Jeho dizajn už naznačila niekoľkými obrázkami. Odhalenie pôvodne avizovala na augustové podujatie v Pebble Beach, no nakoniec toto rozhodnutie zmenila.

V týchto dňoch sme sa dozvedeli, že nový DeLorean bude mať svetovú premiéru už koncom tohto mesiaca. Odohrá sa 31. mája. Fanúšikom ponúka vzkriesená automobilka možnosť spoznať novinku ešte o 24 hodín skôr, podmienkou je registrácia na stránke pravdepodobne spojená s embargom na zverejnené materiály.

Upútavka na zmenený termín debutu zachytáva veľké lamely na mieste zadného okna, ktorými bude vozidlo odkazovať na pôvodný DeLorean DMC-12. Okrem toho môžeme vidieť aj koncové svetlá. Tie budú tvorené tromi diódovými pásmi, pričom tie vrchné sú prepojené. Aj toto je riešenie inšpirované originálom. Najvýraznejším spoločným bodom však budú dvere, ktoré sa majú vyklápať nahor.

Technika stále zahalená tajomstvom

Pohon kupé bude čisto elektrický, no inak o ňom nemáme žiadne bližšie informácie. Nad technikou elektromobilu preto naďalej visí otáznik. Možným scenárom je použitie platformy EVX, ktorú vyvinula britská spoločnosť Williams Advanced Engineering spolu s talianskym štúdiom Italdesign. To je autorom dizajnu modelu DeLorean EVolved.

Zdroj: DeLorean, Autoblog