Uprostred februára prebehli internetom správy o vzkriesení slávnej značky DeLorean. Jej jediný sériový produkt DMC-12 vyrábaný v 80. rokoch sa preslávil vďaka roli v sérii filmov Návrat do budúcnosti, v tomto roku má dostať nástupcu s označením EVolved a batériovým pohonom. Americká firma ho predstaví v auguste.

Dátum premiéry stanovený na 18. augusta zverejnil DeLorean spolu s fotografiou, prostredníctvom ktorej odhalil zo svojho elektromobilu viac. Obrázok zachytáva zadnú časť dvojfarebne lakovanej karosérie. Popri tenkých diódových svetlách z troch segmentov sú viditeľné „žalúzie“ na okne a spätné zrkadlá, ale tiež decentný podpis firmy v nárazníku.

Hranaté retro sa nekoná

Nový záber potvrdzuje inšpiráciu originálom vo viacerých detailoch okrem nahor výklopných dverí. Zároveň ale ukazuje, že nemáme očakávať hranaté retro tvary, ale krivky podriadené aerodynamike. To potvrdzuje tiež viditeľný difúzor. Rovnako ako štrbina na veku batožinového priestoru, ktorá prezrádza prítomnosť aktívneho zadného krídla.

Vzhľad moderného kupé zverili Američania štúdiu Italdesign, ktoré má na svedomí aj pôvodný DeLorean. O technickej stránke stále nevieme žiadne oficiálne informácie. Nie je však vylúčené, že sa o ňu taktiež postará Italdesign. Taliani totiž spoločne s britskou firmou Williams Advanced Engineering vyvíjajú elektrickú platformu EVX.

Ak sa potvrdí použitie tejto architektúry, v prípade novinky značky DeLorean môžeme očakávať výnimočné parametre. Teoreticky môže dosahovať maximálny výkon až 1 000 kW (1 360 k). Okrem toho sa dávnejšie spomínali batérie, ktoré by mohli priniesť dojazd až 1 000 km na jedno nabitie. Potvrdenie alebo vyvrátenie týchto čísel očakávame v priebehu najbližších mesiacov. Oživená spoločnosť pravdepodobne prezadí ďalšie detaily ešte predtým, než vozidlo ukáže naživo v Pebble Beach.