Formula 1 sa rozhodla využiť preteky F1 na poďakovanie ľuďom na celom svete za ich súdržnosť a silu v boji proti globálnej pandémii Covid-19 a zároveň poukázať na boj proti rasizmu novou „kamuflážou“ použitou na „obslužných“ vozidlách. Na scéne sa preto objavuje nový safety car s dúhou na karosérii. Práve dúha je údajne symbolom spájania spoločenstiev. Na všetkých vozidlách a popri tratiach sa okrem dúhových symbolov zjaví aj hashtag #WeRaceAsOne. Na kapote oficiálneho vozidla FIA F1 Safety Car pribudlo aj heslo „Drive safely“ (Jazdi bezpečne) upozorňujúce na potrebu ohľaduplnosti a bezpečného šoférovania na bežných cestách.

Dúha má byť symbolom spájania spoločenstiev.

V8 so spotrebou 12,4 l/100 km

Ak sa pozrieme na nový safety car po technickej stránke, pod prednou kapotou ukrýva benzínový prepĺňaný motor 4.0 V8 (430 kW/585 k), jeho karoséria využíva aktívnu aerodynamiku, má keramické brzdy a je postavený tak, aby dokázal na trati udržať tempo, pri ktorom monopostom krúžiacim za nim nevychladnú pneumatiky a motory sa neprehrejú nad prevádzkovú teplotu. Z 0 na 100 km/h „vyletí“ za 3,6 s a ak treba, na rovinke sa rozbehne na 318 km/h. A spotreba? Podľa automobilky je jeho kombinovaná spotreba presne 12,4 l/100 km.

Tak trochu iné kombi

Dúhu na karosérii bude voziť aj oficiálne vozidlo  FIA F1 Medical Car určené pre rýchlu pohotovostnú starostlivosť. Je ním Mercedes-AMG C 63 S kombi, ktorému fabrika oficiálne udáva kombinovanú spotrebu 10 l/100 km.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov