Dokončenie Slaneckej cesty odložili na jar 2024

Namiesto štvorprúdovky sú aktuálne dostupné len dva pruhy – po jednom v každom smere. Úsek má 2,3 kilometra a stavia na ňom firma Doprastav. Ide o dôležitú dopravnú tepnu, na ktorej denne podľa pôvodných meraní prechádzalo 30 tisíc aút, upozornil košický Korzár.

Problémom sa však na tejto ceste nedávno stalo dopravné značenie, ktoré bolo umiestnené nesprávne. Vodiči museli viackrát porušiť značky zákaz vjazdu. Tie však v skutočnosti v súčasnosti nemohli platiť, keďže cesta je vedená len v dvoch jazdných pruhoch. Hoci za porušenie zákazu vjazdu hrozí normálne pokuta, v tomto prípade bolo očividné, že chybu urobila stavebná firma.

Ak by mali uvedené značky platiť už dnes, Slanecká by bola v jednom smere neprejazdná. Ako upozornil Korzár, chaotické bolo aj dopravné značenie prikazujúce obchádzanie vo vyznačenom smere.

Vodiči sa však zariadili po svojom a zmätočný zákaz vjazdu nerešpektovali. Napokon chybné značenie prekryli čiernou fóliou a problém bol vyriešený.

Mesto odkazuje, že chybu urobil Doprastav. „Zhotoviteľ je zodpovedný za organizáciu dopravy na stavbe. V tejto súvislosti neevidujeme žiadne škodové udalosti. Motoristov i naďalej prosíme o trpezlivosť a pozornosť pri prejazde staveniskom,“ povedal hovorca Košíc Dušan Tokarčík.

Zdroj: Korzár