Rozhodlo 150-tisíc ľudí

Cestovať do novej turistickej destinácie a zažiť nové kultúry či kuchyne sa dá na milión spôsobov – od dobrodružstva naprieč prírodou až po vyhliadkové jazdy doposiaľ neznámym mestom. Výber správnej destinácie je dôležitý vždy. Po celom svete je nespočet destinácií, a tak môže byť konečné rozhodnutie ťažký oriešok.

Portál DiscoverCars, zameraný na prenájmy áut, môže podať pomocnú ruku. Zostavil totiž rebríček najlepších svetových destinácií pre zážitok z jazdy autom. Ten vznikol na základe hodnotení na stupnici do 10, a to od viac ako 150-tisíc cestovateľov z celého sveta.

Víťaza by si tipol málokto...

Porazili sme Kodaň, Helsinki či austrálske mestá! Bratislava to dala a stala sa najlepšie hodnotenou destináciou pre vyhliadkovú jazdu autom, a to konkrétne s priemerným hodnotením 9,3 na stupnici do 10.

DiscoverCars vyzdvihuje idylické mestské ulice, dostatok priestoru na šoférovanie auta po meste ako aj fakt, že Bratislava sa nachádza na úpätí pohoria Malé Karpaty a ponúka panoramatické výhľady na rieky Dunaj i Morava. Slovenské mesto je podľa hodnotenia zároveň jedinečné svojou polohou na hranici Maďarska a Rakúska.

Naše najväčšie mesto je tak podľa DiscoverCars ideálnou destináciou pre cestovateľov, ktorí sa presúvajú autom, aby si prezreli jednotlivé pamiatky. Nuž a v prípade, že Bratislavu už poznáte a chceli by ste autom objaviť niečo nové, inšpirujte sa rebríčkom TOP miest pre autoturistov, ktorý nájdete nižšie: