Slovenské zastúpenie automobilky Škoda Auto konečne prezradilo prvé ceny nových elektrifikovaných Octavií štvrtej generácie. Nechýba medzi nimi ani vlajková loď modelového radu Octavia – plug-in hybridná Škoda Octavia RS iV (motor 1.4 TSI, 180 kW/245 k). Za liftback na Slovensku zaplatíte 37 460 eur, za verziu Octavia RS iV Combi si slovenský importér pýta 38 410 eur.

Za liftback Octavia RS iV zaplatíte 37 460 eur, ak chcete RS iV Combi, pripravte si ďalších 950 eur.

Osemnástky v základe

Základnú výbavu verzií RS iV tvoria čierne detaily v exteriéri spolu s 18-palcovými diskami Comet, športový interiér RS, Bi-LED Matrix svetlomety s natáčaním, uvítacím efektom a vzadu aj s dynamickou smerovkou, 8 airbagov, navigačný systém Columbus s 10” displejom, Virtuálny kokpit, podpora Bluetooth, bezkľúčový prístup a štartovanie Kessy Full, 3-ramenný športový volant s vyhrievaním, dvojzónová automatická klimatizácia, LED ambientné osvetlenie interiéru či lakťová opierka s priehradkou Jumbo box. O bezpečnosť sa starajú asistenti Lane Assist (udržiavanie v jazdnom pruhu), Light and Rain Assist (svetelný a dažďový senzor) či Front Assist s núdzovým brzdením. Modely Octavia RS iV bude možné dovybaviť aj akčnými paketmi, ktoré do výbavy pridajú ďalšie prvky komfortnej a bezpečnostnej  výbavy, ako aj ďalšie asistenčné systémy či Simply Clever riešenia. Plug-in hybridnú Octaviu RS iV je už možné objednávať.

Škoda Octavia RS iV (4. generácia)

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Ide to aj lacnejšie. Zatiaľ

Ak túžite po benzínovej Octavii RS a nepotrebujete nevyhnutne práve jej plug-in hybridnú verziu, stále máte možnosť získať rovnako výkonnú Octaviu RS (180 kW/245 k) predchádzajúcej generácie za cenu 31 460 eur. Ak sa teda zmierite s morálne staršími technológiami, dokážete ušetriť 6000 eur. V ponuke je aj tretia generácia Octavie RS Combi, za ktorú musíte priplatiť ďalších 850 eur, teda jej cena je výsledných 32 310 eur. Faktom však je, že táto možnosť už dlho nebude, automobilka má totiž už za dverami pripravenú rovnako výkonnú Octaviu RS 2.0 TSI štvrtej generácie. Jej cena bude s veľkou pravdepodobnosťou samozrejme o čosi vyššia.

Škoda Octavia RS (3. generácia)

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov