Japonská automobilka mala problém uchytiť sa napríklad aj vo Veľkej Británii, kde minulý rok predali len chabých 750 áut, čo je neporovnateľne menej ako konkurencia v podobe BMW, Mercedesu a Audi. Odchod zo západnej časti Európy sa dotkne aj zamestnancov fabrík Infiniti. Budú totiž vyrábať menej. Značka však hľadá alternatívy pre ľudí, ktorí týmto rozhodnutím prídu o prácu.

SUV a elektrika je budúcnosť značky

Infiniti prišlo s plánom vyrábať plne elektrické autá už od roku 2021. Od spomínaného roku zároveň nebude predávať žiadne dieselové autá. Tiež sa chcú zamerať na ponuku SUV, v ktorých je značka udomácnená a počas nasledujúcich piatich rokov plánujú predstaviť až päť nových modelov určených pre čínsky trh. Predstavitelia Infiniti vysvetlili, že to je súčasťou ich vízie stať sa top vyzývateľom v prémiovom segmente. Odchod Infiniti bohužiaľ znamená, že sa pravdepodobne nedočkáme športového modelu Project Black S s motorom 3,0 l twin-turbo V6, ktorý produkuje 298 kW (405 k).

Registrovali ste automobily Infiniti aj na Slovensku alebo s nimi máte osobnú skúsenosť? Napíšte nám v diskusii. My ich vídame len veľmi sporadicky, aj keď pár majiteľov týchto netradičných prémiových áut poznáme.

Zdroj: carthrottle.com