Porsche a jeho pripravovaná 911 Safari viditeľne nebude jediným športovým kupé „s vykasanými nohavicami“ a ambíciami ponúknuť okrem skvelej ovládateľnosti na asfalte aj schopnosti v ľahšom teréne. Rovnakým smerom mieri tiež nový Huracán Sterrato sesterskej značky Lamborghini, ktorý nám Taliani predstavujú v predpremiére na prvých fotografiách a vo videu.

V predpremiére preto, že sa auto v tejto chvíli schováva za ľahkou kamuflážnou fóliou popísanou neskromnými výrazmi ako „neočakávané, autentické či odvážne“, čo s ohľadom na zameranie nového bolonského superšportu nie je zase tak mimo, minimálne s prvým slovíčkom by sa však dalo polemizovať.

Sterrato totiž registrujeme už od roku 2019, potom, ako Lamborghini predstavilo rovnomenný koncept s vystuženým a zároveň zvýšeným podvozkom o 47 milimetrov, doplneným o karbónové a kevlarové ochranné prvky podlahy a zavesenia. O koncepte ako takom sa pritom v Sant'Agate hovorilo ešte dva roky predtým, takže táto novinka určite bude všetkým možným, len nie neočakávanou.

Ak vás zaujímajú základné technické údaje, radi by sme sa o ne samozrejme podelili, lenže v tomto prípade oficiálnymi dátami slúžiť nemôžeme. Detaily Lamborghini odkladá na svetovú premiéru, ktorá by mohla prebehnúť na jeseň v Paríži, ak vám ale budú stačiť i predbežné neoficiálne čísla, pár ich tu máme.

Sterrato by malo byť poháňané štandardným (čítaj neelektrifikovaným) vidlicovým atmosférickým desaťvalcom s objemom 5,2 litra. Môže mať výkon 610 (Evo RWD) až 640 koní (Evo AWD, Tecnica, STO), pričom pravdepodobnejšia je druhá silnejšia verzia spojená s pohonom všetkých kolies.

Zároveň by to mal byť úplne posledný variant modelu Huracán, než ho v roku 2024 vystrieda plug-in hybridný nástupca.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 5 obrázkov

zdroj: Lamborghini