Japonská webstránka Spyder7 tvrdí, že Lexus pracuje na vlastnej verzii športovej zadokolky, ktorú svet pozná ako Subaru BRZ a Toyota GR86. Aby sa nejednalo len o luxusnejšiu verziu malých športiakov, pridanou hodnotou má byť hlavne iný hnací agregát. Stále sa má jednať o atmosférický 2,4 litrový atmosférický boxer 4-valec, avšak doplnený o hybridný pohon vďaka čomu má byť nie len výkonnejší, ale aj úspornejší. Lexus túto správu dementuje, no "spoľahlivé" zdroje tvrdia, že luxusnejšie malé kupé má mať premiéru koncom roka 2021. Ak by sa tak stalo, luxusná značka doplní svoju ponuku stredne veľkých a veľkých športiakov v podobe modelov RC, RC-F a LC o vstupný model.

Keďže automobilka o aute s novinámi zatiaľ odmieta komunikovať, môžeme predpokladať, že novinka v ponuke Lexusu bude vďaka hybridu k dispozícii v mierne väčším výkonom a len automatickou prevodovkou. Že sa nejedná o úplne výmysly dokumentuje jeden nekvalitný záber, evidentne z veľkej vzdialenosti, ktorý sa objavil na twitteri. Nie je vylúčené, že pre zapracovanie hybridného pohonu bude mať Lexus UC nepatrne dlhší rázvor a takmer určite luxusnejší interiér. To znamená nie len lepšie materiály, ale ja väčšiu obrazovku, pravdepodobne tú s uhlopriečkou 9,5" ktorá mala práve premiéru v novej generácii prémiového SUV Lexus NX II. generácie.

Hovorca Lexus USA na konkrétne otázky novinárov ohľadne pripravovaného malého kupé nechcel na nič konkrétne odpovedať, no naznačil, že Lexus pripravuje pre severoamerický trh viacero vzrušujúcich noviniek. Nuž, podobne ako v USA aj my v EÚ sa budeme musieť nechať prekvapiť.

zdroje: Spyder7 a CarAndDriver