Aspoň to tvrdí japonský magazín Best Car Web. Trojica nových F modelov má prísť už tento november. Prvým má byť Lexus IS F, ktorý by tak vstal z mŕtvych. Značka by náklady na vývoj znížila použitím rovnakého vidlicového osemvalcu z kupé RC F. 5,0 V8 produkuje 341 kW (464 k) a 520 Nm. Ešte však existuje druhý variant. IS F by mohlo zdediť aj preplňovaný radový šesťvalec z Toyoty Supra, lepšie povedané od BMW.

Príliš dobré, aby to bola pravda?

Špekulácia z Japonska začne byť skutočne zaujímavá pri ďalších dvoch autách. LC F by predsa len malo vzniknúť a k nemu sa pripojí luxusná limuzína LS F. Obe by mali pod kapotou rovnakú 4,0l twin turbo V8 s výkonom 492 kW (669 k) a krútiacim momentom 650 Nm. Znie to až príliš dobre? Zrejme áno, hlavne pri pomyslení na dobu, v akej žijeme, kde prím hrajú elektrifikované modely. Preto treba brať túto špekuláciu brať s rezervou, ale určite by sme sa nebránili. Predsa len, Toyota je aktuálne veľmi naklonená športovým autám.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Best Car Web okrem F modelov informuje aj o júlovom debute nového vrcholného SUV menom LF. Jeho rozmery sú skutočne impozantné, keďže meria 5 250 mm na dĺžku, 1 900 mm na šírku a 1 580 na výšku. Koncept LF mal pod kapotou novú twinturbo V8 a 3,5 litrovú V6 z modelu LS. Obe bez elektrifikácie, čo sa zrejme pri produkčnej verzii zmení.

Zdroj: motor1.com

Foto: Best Car Web, Pressroom Lexus USA