Maserati Levante Hybrid je najnovším počinom legendárnej automobilky s trojzubcom v logu a po Ghibli je druhým modelom Maserati, ktoré dostalo aj hybridnú verziu. Je to akýsi medzi-krok pred elektrickou ofenzívou značky, ktorá by mala prísť už budúci rok (2022). Predstaviť by totiž mali elektrické GranTurismo, GranCabrio, MC20 a Grecale, ktoré bude novým SUV a v konvenčnej verzii so spaľovacím motorom by ho mali odhaliť ešte tento rok. 

Čo však ponúka Levante Hybrid?

Pod elegantným zovňajškom by ste márne hľadali motor V6 či V8, ktorými sa mohli popýšiť klasické verzie Levante. Ukrýva sa tam totiž preplňovaný 2,0-litrový benzínový 4-valec a 48V hybridný systém. Celkový výkon sústavy dosahuje 246 kW (336 koní), pričom maximálny krútiaci moment 450 Nm je k dispozícii už od 2 250 ot./min. Hnacia sila sa prenáša cez 8-stupňový automat od ZF výhradne na všetky štyri kolesá a aj vďaka tomu zrýchli 2 090 kg ťažké SUV na 100 km/h za 6 sekúnd. Mimochodom, napriek hybridnej technológii je Levante Hybrid ľahšie než klasická verzia so 6-valcom. Automobilka dokonca tvrdí, že vďaka uloženiu batérii vzadu má aj lepšie rozloženie hmotnosti

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Hybridnú pohonnú jednotku (ktorá by mala znížiť spotrebu až o 16 %) dopĺňa aj vyššie spomenutý pohon všetkých kolies, vzduchový podvozok či zadný mechanický diferenciál s obmedzeným preklzom. Novinkou je trojvrstvová metalická modrá farba s označením Azzurro Astro a od verzii so spaľovacím motorom odlišujú hybridný variant aj brzdové strmene v modrom vyhotovení, čisto modré logo značky či tri bočné vzduchové kanály, opäť v modrej farbe. Automobilka už dokonca aj prijíma objednávky pričom k prvým zákazníkom by sa malo dostať už v júni tohto roka.  

zdroj, foto: Maserati