V roku 2018 prišlo Maserati s plánom vymeniť staršie modely za nové. O rok neskôr už ale hovorili o väčšom oživení svojej zostavy modelov. Náznak príchodu nového SUV sa potvrdil a automobilka ho predstaví už v roku 2021, pričom prvý predprodukčný model príde ešte pred koncom tohto roka. Novinka bude možno aj elektrifikovaná, keďže značka zmenila svoje zameranie smerom k elektrike. Od pripravovaného SUV si veľa sľubujú, nakoľko Levante sa bohvieako nepredáva. Bremeno "spasiť značku" sa tak opäť presunie na iný model. 

Zase tá elektrifikácia

O novom SUV sa veľa detailov ešte nevie, no Maserati prezradilo svoje plány do budúcnosti. Vraj investuje až 800 miliónov eur do výstavby novej produkčnej linky, primárne kvôli elektrifikácii nových modelov. Automobilka totiž oznámila, že všetky nové modely budú nielen vyvinuté a postavené v Taliansku, ale aj elektrifikované. Elektrifikačný program Maserati začne už tento rok a prvým hybridným modelom bude Ghibli. Plne elektrické modely by mali prísť do produkcie o rok neskôr. Pôjde o GranTurismo a GranCabrio.

Plány Maserati na najbližšie roky

Plány Maserati sú veľmi zaujímavé, no ich nové smerovanie rozhodne nepoteší žiadneho „petrolheada“. SUV a elektrika nie je totiž kombinácia, za ktorou sa na ulici otočíte. 

Zdroj: maserati.com