Plug-in hybridné AMG budú niesť označenie EQ Power+ rovnako ako aj koncept AMG GT, ktorý ukázala automobilka na autosalóne v Ženeve.

Stroje AMG sú preslávené veľkými a hlučnými motormi V8. Napriek tomu vidí šéf AMG Tobias Moers budúcnosť v plug-in hybridoch. Tie však nebudú v modeloch Mercedes-AMG len pre účel znižovania spotreby, ale aj kvôli zvyšovaniu výkonu. Silné postavenie hybridov v športových autách zaručili už hyperšporty ako Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari a McLaren P1. Elektromotory okrem zvýšenia efektivity a zvýšenia výkonu pomáhajú eliminovať odozvu na stlačenie plynu pri turbomotoroch.

Mercedes-AMG chce viac plug-in hybridov

Toto je hybridný koncept AMG GT s výkonom vyšším ako 800 koní

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Plug-in hybridné AMG budú niesť označenie EQ Power+ rovnako ako aj koncept AMG GT, ktorý ukázala automobilka na autosalóne v Ženeve. Ten mal v útrobách hybridný systém s výkonom cez 800 koní. O pohon sa staral známy 4,0 litrový twin-turbo motor V8 v spolupráci s elektromotorom. Štvordverový koncept AMG GT má prísť v sériovej podobe už v priebehu budúceho roka. Zo začiatku však dostane len konvenčné motory. Následne však príde aj plug-in hybridná verzia.

Ak sa len trochu zaujímate o Mercedes, určite ste zachytili informáciu o tom, že pripravuje elektromobil. Moers tvrdí, že si vie predstaviť aj plne elektrický model AMG. Mimochodom, s tým má už divízia skúsenosti. V roku 2013 predstavila v limitovanom počte SLS AMG Electric Drive.

Zdroj: autonews