Automobilka patriaca pod krídla koncernu BMW predstavila tretiu novodobú generáciu úspešného modelu v trojdverovom prevedení koncom roka 2013 a štart predaja bol naplánovaný na rok 2014. Inak povedané miliónte Mini vzniklo deväť rokov od uvedenia na trh a objavuje sa na konci jeho kariéry.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Už čoskoro by mala automobilka predstaviť nástupcu, o ktorom vieme, že bude primárne predstavený ako elektromobil, ale na trh by sa mali dostať aj verzie so spaľovacími motormi. Najlepšie na tom je, že oficiálna premiéra síce ešte neprebehla, ale na internete už kolujú fotografie novinky bez maskovania.

Miliónty kus je batériový Cooper SE

Ale späť k aktuálnej generácii. Miliónte Mini je elektromobil Cooper SE vo farbe British Racing Green a smeruje do Kanady. Ide navyše o skvelé načasovanie, keďže tento rok oslavujú v Oxforde 110 rokov od začiatku výroby (samozrejme nie tohto modelu). Nová generácia príde opäť v trojdverovom prevedení a nasledovať by ju mali aj verzie Countryman či crossover Aceman. Premiéra by mala prebehnúť už onedlho.

Zdroj: Mini