Veľa fanúšikov nejakej značky by chcelo mať ten svoj konkrétny automobil aj v zmenšenej mierke, v rovnakej farbe a najlepšie aj s rovnakými diskami. To však skoro nikdy nie je možné, keďže bežný výrobca modelov vyrobí jeden konkrétny kúsok, prípadne zmení pár odtieňov karosérie a je vybavené.

V prípade značky Rolls-Royce je to o inom. Tak ako je iný prístup k zákazníkom aj v prípade reálnych áut, rovnako je to aj v prípade zmenšených modelov. Najnovší prírastok modelu Cullinan v mierke 1:8 to len potvrdzuje. Miniatúry sú vytvorené ručne z viac ako 1000 dielov a na každom modeli strávia až 450 hodín. To je viac ako polovica času potrebná k výrobe skutočného Cullinanu v Goodwoode.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Aj s funkčnými svetlami

Zmenšeninu ručne farbia podľa požiadaviek klientov, teda môže byť vo farbe vášho Culiinanu, alebo v hocijakej inej farbe. Horizontálne línie rovnako ako pri sériovom modeli nanášajú jemným štetcom. Funkčné sú dokonca aj vonkajšie svetlá, ktoré ovládate externým ovládačom.

Podľa predlohy tu nájdete aj podsvietené nástupné lišty a rôzne detaily a rovnaké materiály, ako pri skutočnom aute. Samotná zmenšenina je potom uložená v takmer meter dlhej priesvitnej vitríne, na podstavci v lesklej čiernej farbe. Automobilka neuviedla samotnú cenu modelu, tá sa bude určite odvíjať od požiadaviek klienta a rozhodne nebude malá. Nebudem ďaleko od pravdy, ak sa takýto model vyšplhá cenovo aj nad úroveň najlacnejších nových áut na trhu. Teda tých skutočných.

Zdroj foto: Rolls-Royce