Kvôli stúpajúcim nárokom únie na zoznam štandardných bezpečnostných prvkov, inflácii, ale tiež dotovaniu cien elektromobilov z predaja bežných modelov rastú ceny všetkých nových vozidiel, ale práve v tejto triede (malých áut) to zákazníci cítia najviac. 

Platí to aj pre aktuálnu generáciu Renaultu Clio. Kým model pred faceliftom môžete mať s 90-koňovým trojvalcom za 13 950 eur, rovnaký model po moderniznácii kúpite v základnej výbave za 14 800 eur.

Minimum už len 16-palcové disky

K dispozícii je stále aj verzia na LPG s cenou od 15 600 eur, alebo hybrid s atmosférickou 1.6 za najmenej 22 150 eur. V tomto prípade je nutné dodať, že hybrid je dostupný až od druhej výbavy Techno. Sériovo stále ostávajú LED svetlá, digitálny prístrojový panel, avšak miesto predtým dostupných 15-palcových oceľových diskov vám Renault dodá Clio už rovno na 16-palcových.

Najvyššia výbava Esprit Alpine má už navigáciu, väčší 10-palcový digitálny displej, predné, zadné parkovacie senzory so zadnou kamerou či adaptívny tempomat. Aj k tejto výbave je ešte stále dostatok prvkov, ktoré si môžete dokúpiť, ako napríklad vyhrievané sedadlá. Tie nedostanete v sérii ani v najvyššej výbave Esprit Alpine. Auto si už samozrejme môžete objednať u predajcov Renault, prvé kusy sa dostanú k zákazníkom ešte v priebehu tohto roka.

Zdroj: Renault