S menšou hyperbolou by sa dalo povedať, že skoro nie je o čom písať. Pre netrénované oko pôsobí nová elektrická päťka oblečená do karbónových „plaviek“ od M Performance skoro ako štandardná i5 M60 xDrive so sériovým exteriérovým paketom M.

Samozrejme realita je zaujímavejšia, ale je nám celkom sympatické, že sa dizajnéri nesnažili z tejto novinky neurobiť atrakciu pre TikTok a tuningové zrazy.

Namiesto toho dostanete do pôvodných tvarov s citom zakomponované karbónové dielce, aj keď v prípade zníženia predného nárazníka je otázne, ako dlho taká vec ostane bez poškvrny po parkovaní pri vysokých mestských obrubníkoch.

Nenápadné nástavce nájdete tiež na prahoch, lišta na kufri je vyslovene decentná, takže asi najviac kričí do sveta nový trojdielny difúzor namontovaný pod zadným nárazníkom.

Tých karbónových vecí je však na aute ešte o niečo viac. Z uhlíkových vlákien boli upečené tiež kryty vonkajších spätných zrkadiel (v lesku alebo matné), ale tiež „žraločia“ plutvička antény v zadnej časti strechy. Celok dekorujú nálepky na bokoch s nápismi M Performance, ktoré môžu byť v spodných partiách alebo pod líniou okien, záleží, čo z toho sa trafí do vášho vkusu.

Chýbať samozrejme nemohli ani nové typy diskov s priemerom od 19 do 21 palcov, a keď sa pozriete pozornejšie, nájdete pod nimi na niektorých obrázkoch tiež výkonnejšie brzdy. Budete k nim musieť objednať aspoň 20-palcové kolesá, potom ale dostanete väčší priemer kotúčov, ale hlavne 6-piestikové strmene na prednej náprave a červenou lakované jednopiestikové brzdiče vzadu.

Pár nových drobností potom nájdete aj po otvorení dverí. BMW vám ponúkne napríklad tri typy prahových líšt, velúrové koberčeky s kontrastným prešívaním, prípadne lepšie kožené puzdro na kľúč.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 16 obrázkov

zdroj: BMW