V okolí Bratislavy budú opravovať mosty

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) je zodpovedný za 129 mostov, z toho dva sú cyklomosty. "Každoročne vykonávame na nich diagnostiku, zisťujeme mieru zaťaženosti a celkovo ich stav. Podľa toho určujeme priority, na ktorých mostoch treba čo opraviť," vysvetlil postup župy predseda BSK Juraj Droba.

Spomínanú rekonštrukciu mosta v úseku medzi Zohorom Lábom rozbehli ešte koncom minulého mesiaca, dokončená má byť do júna 2024.

Zámerom je v tomto prípade dostať do vyhovujúceho stavu záchytné bezpečnostné zariadenia (rímsy a zvodidlá). Práce vždy prebiehajú v polovičnom profile, motoristi sa musia riadiť semaformi na mieste.

Prejazdný len jeden pruh, dopravu budú riadiť semafory

Čo sa týka ďalších mostov, oprava sa nevyhne dvojici mostov na Pezinskej Babe, ktoré sa nachádzajú v tesne blízkosti vedľa seba na ceste II/503. Vymenia tam mostný zvršok a príslušenstvo mosta (rímsy ako aj zvodidlá).

Aj v tomto prípade sa musíte pripraviť na to, že prejazdný bude len jeden jazdný pruh. Rekonštrukcia má plánovaný termín dokončenia do konca tohto kalendárneho roka.

Na mieste budú dočasne osadené semafory, aby umožnili plynulú cestnú premávku v oboch smeroch.

Zdroj: TASR / foto: BSK