Aktuálne zo slovenských diaľnic: Krátke úseky D1 budú v obmedzenom režime 2+1 počas dvoch mesiacov

Diaľničiari a polícia adresovali vodičom prechádzajúcim diaľnicou medzi Trenčínom a Považskou Bystricou upozornenie.

V termíne od 8. hodiny ráno dnes, teda v utorok 09. apríla 2024 až do 28. júna 2024 (piatok, do 11. hodiny) bude prebiehať oprava povrchu vozovky na úseku Ladce – Považská Bystrica v km 158,000 – 157,200.

Týkať sa bude pravého jazdného pruhu a odbočovacieho pruhu v smere od Žiliny do Bratislavy. Doprava bude v uvedenom mieste zúžená do jedného jazdného pruhu.

"V ľavom jazdnom páse (od Bratislavy do Žiliny) bude doprava bez obmedzenia v dvoch jazdných pruhoch. Doprava bude v režime 2+1," vysvetlila krajská polícia z Trenčianskeho kraja na oficiálnom Facebooku.

Čo sa týka druhého obmedzenia, to je naplánované od dnešného rána takisto do 28. júna do 11. hodiny. Diaľničiari budú opravovať povrch vozovky na úseku Ilava – Ladce (km 147,500 – 149,000). Práce budú prebiehať v smere od Bratislavy do Žiliny, a v to pomalom jazdnom pruhu, teda pravý jazdný pruh a krajnica. Doprava bude v tomto mieste rovnako zúžená do jedného jazdného pruhu.

Policajti požiadali účastníkov cestnej premávky o rešpektovanie dočasného dopravného značenia a priebežné sledovanie situácie v cestnej premávke, aby predovšetkým nedošlo k ohrozeniu jej bezpečnosti a plynulosti.

Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky krajTASR