Nový model DS4 je založený na rovnakej platforme EMP2 ako DS7 Crossback a Peugeot 3008. DS4 tak súťaží v segmente C, kde však bude stále čeliť konkurentom, medzi ktorých by sme mohli zaradiť tradičné hatchbacky ako VW Golf či Ford Focus. Netreba zabudnúť ani na kompaktné crossovery ako nový Citroen C4, Lexus UX, ktoré sú novému DS4 podobné. 

Vzhľad a rozmery

Nové DS 4 meria 4 440 mm na dĺžku, 1830 mm na šírku a 1470 mm  na výšku. V prednej časti vozidla môžeme vidieť podobné prvky, ktoré si model DS4 prebral od modelu DS7. Prehliadnuť nejde ani tenké predné LED svetlomety, ktoré sú umiestnené tesne pod čiarou zatvorenia kapoty spolu s denným svietením smerujúcim k dolnému nárazníku. Kvôli aerodynamickému odporu boli pridané tiež vyskakovacie kľúčky dverí. K dispozícii sú kolesá vo veľkosti až 20 palcov. 

Nové DS4

Interiér

V interéri nechýba moderná zostava troch displejov s mechanickými tlačidlami pre ovládanie základných funkcií. Za volantom sa nachádza digitálny prístrojový štít, ktorý spolu s 10-palcovou obrazovkou (ktorá je umiestnená na palubnej doske) sú ovládateľné pomocou tretieho, menšieho 5-palcového displeja na stredovej konzole. Spoločnosť DS ho ozncila ako DS Smart Touch. Nechýba tiež head-up displej, ktorý, ako tvrdí spoločnosť DS, „má našliapnuté k rozšírenej realite“. Mal by byť schopný premietať navigačné pokyny v šírke 21 palcov. 

Nové DS4

K dispozícii aj modely Cross a Performance

Spolu s uvedením nového modelu DS 4 predstavili jeho verzie DS 4 Cross a Performance. Model Cross dostane nayše exteriérovú úpravu prispievajúcu k vzhľadu SUV ako zmenený predný nárazník, bočné prahy, čierne rámy okien či lyžiny. Model Cross sa nebude odlišovať len vzhľadom, ale navyše dostane aj pokročilejší systém trakčnej kontroly s rôznymi režimami. Pre model Performance zatiaľ nie sú jasné žiadne mechanické vylepšenia okrem športovejšieho vizuálneho vyhotovenia. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Zdroj: DS, autoexpress