Luxusná značka DS uviedla, že nový model DS 4 z prémiového segmentu C príde ako Plug-in hybrid. Dostane prepĺňaný benzínový 1,6 litrový motor s výkonom 132 kW (180 koní) a elektromotor s výkonom 81 kW (110 koní). Výsledkom je kombinovaný výkon 165 kW (225 koní). Nebude chýbať 8- stupňová automatická prevodovka EAT8. Dojazd výlučne na elektrický pohon je udávaný podľa WLTP na 50 kilometrov. 

Nové technológie

Najvyššou prioritou značky je špičková technológia a prémiovosť. Nové DS 4 dostane Head-Up displej s množstvom funkcií ako zobrazenie navigácie, hovorov  a infotainmentu. Nebude chýbať ovládanie hlasom, gestami a tiež stredový displej so základnými tlačidlami. Ďalšou technológiou, ktorou sa chce DS odlíšiť, je úplne nové nočné videnie spojené s ultračervenou kamerou umiestnenou v mriežke chladiča, ktorá dokáže aj za zlej viditeľnosti zamerať chodcov či zvieratá do vzdialenosti až 200 metrov. Vďaka rozšíreným funkciám a Head-Up displeju sa podľa spoločnosti DS zvýši najmä bezpečnosť, keďže vodič nemusí spúšťať zrak z vozovky. Pripravené sú tiež asistenčné služby ako udržiavanie v jazdných pruhoch podľa vodičovho výberu, poloautomatické predbiehanie a rozpoznávanie dopravných značiek. 

Nová generácia svetlometov

Predné svetlá dostali užší a modernejší vzhľad so systémom DS MATRIX LED VISION s nezameniteľným dizajnom. Pozostávajú z troch LED modulov. Vnútorný modul plní funkciu tlmených svetlometov. Stredový modul osvetľuje bočné strany vozovky a natáča sa do zákrut. Vonkajší Matrix modul patrí automatickým diaľkovým svetlometom. Nechýba tiež denné LED svietenie s nezameniteľným svetelným podpisom. 

nový model DS 4

Platforma na ktorej bude stať nový model DS 4

Model DS 4 bude vyrábaná na vylepšenej platforme EMP2, ktorá dokáže prijať rôzne druhy pohonných jednotiek . Spoločnosť DS sľubuje vysokú bezpečnosť a kvalitu materiálov, výborné aerodynamické vlastnosti a výraznú elimináciu hluku. DS 4 bude stáť na vylepšenom pružení s komunikatívnym riadením. DS tiež sľubuje silný zážitok z jazdy. Myslia tiež na dostatok priestoru na zadných sedadlách a v batožinovom priestore so zachovaním atletických tvarov. Vylepšená platforma EMP2 dostala komponenty vyrobené z kompozitných materiálov, kompaktné prvky, čím sa znížila hmotnosť a zväčšil sa priestor.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov