Aktualizované 20.00 h: Pozrite sa na podrobné predstavenie konceptu Škoda Vision 7S v samostatnom článku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aby sme okolo toho zase nerobili zbytočnú drámu, bez mučenia rovno priznávame, že sme sa k tejto fotke dostali len šťastnou náhodou. Presnejšie povedané, našli sme ju priamo na stránke Škody, kde sa podľa nás dostala omylom alebo hlúpou chybou.

Aj preto bude pre nás celkom zaujímavé (a trochu aj zábavné) sledovať, či ju objavia aj iné médiá, alebo nad tým už mávnu rukou a počkajú do ohlásenej svetovej premiéry, ktorá prebehne dnes večer o devätnástej hodine v Prahe. Ak máte záujem, môžete ju tiež sledovať online, to najväčšie prekvapenie sme však mladoboleslavskej automobilke týmto vyfúkli.

Čo sa týka samotnej štúdie elektrického crossoveru a jej dizajnu, nečakajte z našej strany jalové litánie. Škoda vlastne veľkú časť nového štylistického smeru Modern Solid nedávno odhalila sama prostredníctvom oficiálnych ilustrácií exteriéru, ktoré evidentne verne zachytávajú skutočnú podobu auta a tým pádom k nej nemáme veľmi čo dodať.

Za zmienku snáď stojí len pár drobností, ako napríklad fakt, že reálne vozidlo je v prednej časti (predovšetkým vďaka prelisom na kapote) stále dosť podobné súčasným škodovkám, aj keď dostalo vertikálne orientované hlavné svetlá spojené (pravdepodobne) diódovou linkou. Automobilka ich prezentuje ako „svetlomety v tvare písmena T“, pričom rovnaký naratív sa opakuje i v zadnej časti. Či sa budú zákazníkom páčiť, môžeme len hádať. Uznávame ale, že sedemmiestny, respektíve 6+1-miestny Vision 7S pôsobí vcelku originálne.

Ešte o čosi prekvapivejšie je, že sa na skutočnom aute neobjavuje nové logo Škody – pozrite sa pozorne na kapotu, zadné stĺpiky a stredy 22-palcových kolies obutých v pneumatikách Michelin Pilot Sport SUV. V zákulisí sa totiž už dlhšiu dobu šepká o tom, že spolu s novým štylistickým smerom máme čakať aj prepracovaný emblém a nechce sa nám úplne veriť, že by dizajnéri tak jednoducho zahodili tradičný okrídlený šíp a namiesto neho použili obyčajné nápisy „ŠKODA“.

Teda, aby sme boli úprimní, je fakt, že žijeme v dobe, kedy by nás už nič nemalo prekvapiť, a preto pripúšťame, že sa pôvodný znak vážne musel odporúčať. Budeme ale zatiaľ dúfať, že „nová identita značky“ bude predstavená zvlášť a okrídlený šíp neletel do koša, respektíve neskoční v továrenskom múzeu.

Pre istotu ešte raz pripomíname, že pozeráte na novú batériovú Škodu, ktorá by sa mala v hierarchii postaviť nad model Enyaq, a ak sa na súčasné portfólio automobilky budeme pozerať trochu pesimisticky (teda pohľadom skeptika, ktorý v elektrickej mobilite záchranu planéty nevidí), je dosť možné, že máme pred sebou automobil, ktorý znamená konečnú pre Kodiaq.

zdroj: Škoda