Nový Ford Mustang predstavia 14. septembra 2022 v rámci autosalónu v americkom Detroite. „Môžem potvrdiť premiéru úplne novej, siedmej generácie Mustangu. Ide o ohromujúce auto a mám radosť, že ho už čoskoro ukážeme svetu,“ oznámil šéf automobilky, Jim Farley.

Ani v prípade tohto auta by nemal chýbať osemvalcový motor, pričom takmer s istotou pôjde o prepracovanú aktuálnu päťlitrovú pohonnú jednotku Coyote. Predávať sa bude aj so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou.



Očakáva sa, že medzi prednými kolesami ostane aj 2,3-litrový preplňovaný štvorvalec EcoBoost, jeho výkon by však mohol byť zvýšený na približne 320 koní. Spomínanej jednotke Coyote 5.0 V8 by tiež mali narásť svaly, podľa nepotvrdených informácií by mohla už v základnom prevedení prekročiť hranicu 500 koní.

Ford pochopiteľne drží detaily o novinke v tajnosti, ale z toho, čo sa podarilo odhaliť, vieme, že by auto malo mať ostrejší dizajn. Na internete sa pohybuje hromada fotografií, údajne únikov a niektoré z obrázkov vyzerajú pomerne vierohodne. Práve na ich základe vytvoril grafik Charles Cronley render, ktorý nájdete aj v úvode tohto textu.

Aktuálna generácia Ford Mustang je vydareným autom, ktoré dokáže zaujať aj cenovkou.