Rýchla expanzia na nové trhy

Vstup Carvago na nemecký trh je kľúčovým krokom v rámci agresívnej stratégie rastu spoločnosti. V Českej republike Carvago ponúka autá koncovým zákazníkom od októbra 2020, na Slovensko vstúpil v máji tohto roka. V priebehu tohto a budúceho roka chce spustiť predaj v ďalších siedmich európskych krajinách, kde si zákazníci budú môcť kúpiť jazdené autá úplne online a bez rizík, ktoré sú zvyčajne spojené s kúpou jazdeného vozidla v autobazári. Plánom online trhoviska Carvago je stať sa v priebehu nasledujúcich troch rokov technologickým a logistickým lídrom na trhu s jazdenými vozidlami s obratom viac ako jedna miliarda eur a minimálne 100 000 predanými vozidlami ročne v celej Európe.

"Carvago rastie mimoriadne dynamicky. Už teraz sme jedným z najväčších predajcov jazdených vozidiel na Slovensku a vstup na nemecký trh je kľúčovou fázou našej pokračujúcej medzinárodnej expanzie," potvrdzuje Jakub Šulta, CEO Carvago. "V Nemecku sa ročne predá približne sedem miliónov jazdených automobilov a v pandemickom roku 2020 miestny trh s jazdenými automobilmi narástol na viac ako 100 miliárd eur. Som presvedčený, že vďaka našej širokej ponuke kvalitných a osvedčených vozidiel a komplexných služieb máme všetky predpoklady na to, aby sme si z tohto koláča ukrojili významný kus."

Pohodlný nákup aut bez skrytých chýb

Carvago denne analyzuje viac ako 6 miliónov inzerátov ojazdených vozidiel v Európe, ale po kontrole ich základných parametrov a dôveryhodnosti sa v ponuke predajcu objaví v priemere len jedno z desiatich vozidiel. Ak si zákazník vyberie a rezervuje vozidlo, spoločnosť Carvago zabezpečí jeho kúpu, prepravu k zákazníkovi a technickú kontrolu CarAudit, ktorú okrem iného vykonávajú certifikované skúšobné laboratóriá DEKRA alebo TÜV. Pri každom aute sa kontroluje 270 kontrolných bodov. Ak sa pri kontrole zistia nedostatky, spoločnosť Carvago odporučí zákazníkovi alternatívne vozidlá, ktoré sa tiež podrobia komplexnej kontrole.

"Sme pripravení presvedčiť nemeckých zákazníkov, že nákup vozidla online je možné uskutočniť v úplnom pohodlí, z pohodlia domova, bez akéhokoľvek rizika spojeného s možnými budúcimi poruchami vozidla napríklad z dôvodu skrytých chýb alebo nedodržania servisných intervalov. Špeciálne pre nemecký trh máme okrem našich partnerov DEKRA a TÜV sieť 400 miestnych, špeciálne vyškolených technikov," hovorí Jakub Šulta a dodáva: "Nákup ojazdených vozidiel prostredníctvom Carvago je plnohodnotnou online transakciou so všetkými výhodami, ktoré to zákazníkom prináša - vrátane možnosti vrátiť vozidlo do 14 dní bez udania dôvodu. A samozrejme chceme tento model štandardizovať v celej Európe."

zdroj: carvago.com