ORLEN je kapitálovo najväčšou spoločnosťou v strednej a východnej Európe

Disponuje nielen silným finančným zázemím, ale tiež aj bohatými skúsenosťami z pôsobenia na trhoch v rôznych krajinách. Osvedčené know-how z Poľska, Česka, Maďarska, Nemecka a Litvy využíva od roku 2019 aj na Slovensku. "Na slovenský trh sme vstupovali s rešpektom k miestnym podmienkam, ale zároveň so zdravým sebavedomím," vysvetľuje Marek Gieroń, riaditeľ spoločnosti ORLEN na Slovensku. "Už po piatich rokoch patríme medzi najväčších hráčov," hovorí hrdo a dodáva: "Verejnosť o nás vie, zákazníci za nami jazdia a objemy predaja nám rastú. Ideme správnym smerom."

Dvojkou na slovenskom trhu

Spoločnosť ORLEN naďalej aktívne vyhľadáva príležitosti menších i väčších akvizícií pre svoju slovenskú sieť. "Naším konečným cieľom je stať sa dvojkou na slovenskom trhu, teda najväčším zahraničným reťazcom," neskrýva veľké ambície Gieroń a zdôrazňuje veľký význam Slovenska ako tranzitnej krajiny medzi Poľskom a Maďarskom. Slovenskí zákazníci majú podobné požiadavky, keďže aj v súčasnej zložitej ekonomickej situácii hľadajú kvalitné produkty a služby.

Najvyššia kvalita palív aj občerstvenia

Osvedčená kvalita v podobe aditívnych palív a chutného občerstvenia je už na takmer 100 rôznych miestach na Slovensku. Z toho dve tretiny tvoria klasické čerpacie stanice s obsluhou a jednu tretinu samoobslužné stanice ORLEN Express. Portfólio kvalitných palív pozostáva z radu štandardných palív Efecta a prémiových palív Verva. Okrem aditívnych palív Efecta 95 a Efecta Diesel môžu motoristi na vybraných čerpacích staniciach ORLEN natankovať aj prémiové palivá Verva 100 a Verva Diesel.

Čo by si podľa Mareka Gieróna nemali motoristi nechať ujsť?

"Určite odporúčam vyskúšať náš 100-oktánový prémiový benzín Verva 100, ktorý je svojím zložením a vlastnosťami jedinečný na celom slovenskom trhu. Jeho aditíva čistia motor a palivový sústavu, čo bolo overené testami motorov v nezávislých akreditovaných laboratóriách," láka Marek Gieroń a dodáva: "Máme aj širokú ponuku doplnkových produktov a občerstvenia v rámci nášho obľúbeného medzinárodného konceptu Stop Cafe. Z ponuky stoja za zmienku napríklad naše preslávené hot-dogy s viacerými príchuťami, lahodná fair-trade káva, ktorá sa mieša podľa tajnej receptúry v Belgicku, obľúbené energetické nápoje Verva a rôzne varianty zdravých jedál a nápojov."

Podpora športu a kultúry a spolupráca s akademickou obcou

Spoločnosť ORLEN podporuje rôznych športovcov či športové a kultúrne podujatia na medzinárodnej úrovni, kde je súčasťou Formuly 1, ako aj na národných trhoch. "Aj na Slovensku sledujeme a vyhodnocujeme rôzne možnosti ako zvýšiť povedomie o našej značke a byť viac súčasťou verejného priestoru. Na Slovensko sme priviedli medzinárodné cyklistické preteky ORLEN Nations Cup, podporili sme bežeckú sériu Behaj lesy či košických študentov, ktorí obsadili skvelé druhé miesto v medzinárodnej súťaži vodíkových autíčok v Las Vegas v USA. Spolupracujeme aj s akademickou sférou. Uzavreli sme partnerstvo s Technickou univerzitou v Košiciach. V blízkej budúcnosti už pripravujeme ďalšie aktivity," hovorí Marek Gieroń.

Odmeny za vernosť

Súkromným zákazníkom ponúkame vlastné palivové karty Tankarta EASY, s ktorými získajú zľavu na každý liter paliva. Tankarta BUSINESS je určená predovšetkým pre podnikateľov a firmy, ktorým poskytuje množstvo výhod pri tankovaní ich firemného vozového parku," približuje Marek Gieroń ponuku zľavových palivových kariet. V najbližšej budúcnosti sa počíta aj so spustením vernostnej mobilnej aplikácie, ktorej navigačný systém ukáže cestu k najbližšej čerpacej stanici ORLEN a umožní zbierať body, za ktoré zákazníci získajú atraktívne odmeny.