Znie to trochu ako sci-fi a veľmi málo pravdepodobná udalosť, ale za včera ráno zničeným zaparkovaným Renaultom Clio, stojacom na predmestí Štrasburgu, zrejme vážne stojí pád vesmírneho telesa.

Malý hatchback má na pomerne veľkej ploche zvonka prerazenú strechu, čiastočne zdemolované zadné sedadlá, ale odniesla to tiež nádrž, tlaková vlna vyrazila pravé predné okno a podľa dostupných informácií bolo auto prevŕtané naskrz (záchranári okrem iného museli likvidovať vytečené palivo). Údajne sa z vozidla podľa svedkov ešte dymilo. Spôsobil to ale vážne meteorit?

V tejto chvíli neexistuje stopercentná istota, ale záchranné zložky sú o tom presvedčené. Susedia okolo siedmej ráno ohlásili veľkú detonáciu a privolaná polícia našla poškodené auto. Jeho majiteľa vypátrali obratom, o ničom ale nevedel.

Na otázku „Čo sa deje?“, mu príslušníci polície oznámili len: „Je to zložité, uvidíte...“ Ako naznačuje stránka TF1 Info, prekvapenie vystriedalo pobavenie. Majiteľ to zobral športovo, navyše je dosť možné, že o meteoritom zasiahnuté auto prejaví niekto záujem. Nepredpokladáme akurát, že sa na túto škodu vzťahuje prípadná poistka.



Najzaujímavejšie na tom je, že jediným podozrivým na mieste bol asi dvojcentimetrový malý kameň nájdený v blízkosti nádrže. Predovšetkým kvôli jeho rozmerom v porovnaní s rozsahom poškodenia panujú medzi záchranármi isté pochybnosti, iný predmet ale nenašli, takže potenciálny meteorit odoslali na analýzu.

Medzitým sa na sociálnej sieti X objavil záber, v ktorom autor naznačuje, že možno zachytil dotyčný meteorit pri páde, v tomto prípade ale bude na mieste opatrnosť a budú nutné ďalšie dôkazy, aby mohol byť priebeh udalosti lepšie zdokumentovaný.

zdroj: TF1, X