Boli v správnom čase na správnom mieste, alebo nesprávnom, záleží na uhle pohľadu, v každom prípade sa im okrem prudkej búrky podarilo nakrútiť i zaujímavé zábery.

Krátke video začína v kabíne Toyoty, pričom vodič sa snaží kvôli čo najlepším záberom otočiť na ceste. Práve pri manévrovaní v nízkej rýchlosti sa ozve poriadna rana a vodič v prvých chvíľach úplne netuší, ktorá bije. Až o pár sekúnd si uvedomí, že išlo o blesk a navyše zistí, že jeho Prius už nie je schopný naštartovať.

Čo sa stalo, sa našťastie podarilo zachytiť na kameru kolegovi v aute na opačnej strane cesty. Toyota pri krajnici dostane priamy zásah a na záberoch je dokonca vidieť výboje v okolí jej kolies, ako sa snaží výboj zviesť do zeme.

Zvonka auto vyzerá v zásade neporušene, teda až na usmaženú anténu na streche v podobe plastovej žraločej plutvy, odtiahnutie do servisu však ukázalo, že Faradayova klietka tvorená kovovou/vodivou karosériou auta nemusí byť dokonalá. Pri zásahu totiž zhorela hlavná riadiaca jednotka, ktorú predajca vymenil za inú z ojazdeného auta, lenže po detailnej prehliadke a montáži náhradného dielca sa ukázalo, že sú zničené ďalšie tri ECU. Účet? Autori cenu prvého komponentu a práce nespomínajú, tri ďalšie jednotky však budú stáť najmenej 1000 dolárov.

To určite nie je málo a „More Pi“ už priznal, že si auto radšej opraví svojpomocne. S ohľadom na slušne stúpajúci počet pozretí by však s financovaním nemusel mať problém.