Uvedená nehoda sa stala 4. marca v Taliansku a ostali po nej dva superšporty na odpis. Ako sme už naznačili, išlo o Ferrari. Zdroj neuvádza konkrétne modely, ale podľa záberov ide pravdepodobne o 296 GTB a F12 Berlinetta. Ich vodiči sa rozhodli zistiť, kto z nich je rýchlejší, zabudli však na to, že nie sú na uzavretom okruhu, ktorý ponúka množstvo výbehových zón. Výsledok? Vážna nehoda oboch áut a transport do nemocnice.

Akčná letecká scéna

Podľa Italy 24 News sa spomínaná nehoda odohrala v poludňajších hodinách v meste Osimo, v talianskej provincii Ancona. Dôvod havárie je stále predmetom vyšetrovania, no zábery z priemyselnej kamery pomerne jasne ukazujú, čo sa stalo. Obe Ferrari sa po rovinke rútili vysokou rýchlosťou, na konci však číhala ostrá, takmer 90-stupňová zákruta. Ani jeden z šoférov do nej nedokázal dobrzdiť, a tak si obaja spravili letecký deň. Ich stroje zastavil až plot neďalekého domu. 

Kusy z oboch áut leteli po náraze vzduchom, pričom modré Ferrari (F12 Berlinetta) začalo po chvíli horieť. Kým prišli na miesto záchranné zložky, superšport zhorel takmer do tla. Vodičom sa našťastie nič vážne nestalo a s ľahšími zraneniami boli prevezení do nemocnice Doric v Torrette. Zdroj zároveň uvádza, že jeden z nich bol Belgičan a druhý Holanďan a podľa všetkého boli na dovolenke u priateľov. Netušíme akurát, či im Ferrari patrili alebo boli požičané. 

Samozrejme obaja mali šťastie v nešťastí. Následky mohli byť oveľa horšie a v konečnom dôsledku si to odniesla „len“ technika. Video by však malo slúžiť ako pripomienka a varovný prst, že podobné preteky patria len na okruh.