Čerpačky Tanker majú zmeniť majiteľa

Na slovenskom maloobchodnom trhu s palivami sa schyľuje k ďalšiemu vlastníckemu posunu. Protimonopolný úrad SR (PMÚ) začal vo februári správne konanie vo veci posúdenia zámeru, v rámci ktorého chce sieť čerpacích staníc TAM odkúpiť spoločnosť Tanker.

TAM patrí podnikateľovi Mariánovi Tóthovi, konkrétne má 20 čerpacích staníc so značkami TAM Autohof a TAM Férové pumpy. Pod svoju kontrolu chce prevziať spoločnosť Tanker prevádzkujúcu sieť 27 čerpacích staníc pod rovnomennou značkou.

PMÚ v rámci zákonných procesov zozbiera možné pripomienky tretích strán k tomuto prevzatiu čerpačiek a vyhodnotí ich. Nateraz tak nie je pri oznámenej transakcie isté, že skutočne prebehne.

Nejde pritom o jedinú transakciu na palivovom trhu, ktorú PMÚ v súčasnosti posudzuje. Aktuálne sa čaká aj na výsledok správneho konania pri zámere OMV prevziať čerpacie stanice Benzinol. Konkrétne má ísť o 27 prevádzok.

Benzinol mal v minulom roku problémy s nedostatkom palív. Napokon sme sa koncom minulého roka dozvedeli, že prevádzky majú prejsť pod rakúsku OMV.

Zdroj: PMÚ / foto: cz.depositphotos.com