Zdá sa, že automobilka Renault bude v najbližšom období skutočne aktívnejšia. Luca de Meo v nej evidentne robí poriadny prievan. Len nedávno oficiálne predstavil svoju novú stratégiu a rozčlenenie na štyri základné piliere a už dnes je na svete ďalšie tajomstvo – vývoj dvoch nových plne elektrických SUV.

Na dvoch frontoch

Konštruktéri Renaultu sa pustili do vývoja veľkého elektrického SUV, ktoré bude zdieľať techniku s koncernovým príbuzným Nissan. Konkrétnejšie parametre zatiaľ pochopiteľne nie sú k dispozícii, hovorí sa len o viacerých kapacitách ponúknutých batérií a dojazde okolo 500 km. Smer môže naznačiť aj nedávna štúdia Renault Morphoz (na úvodnej fotografii), do ktorej umiestnili technici trakčné akumulátory s celkovou kapacitou 90 kWh. Luca de Meo však prezradil aj to, že fabrika vyvíja aj ďalší elektrický crossover, ktorý bude veľkostne zodpovedať aktuálnemu modelu Captur. 

Príchod elektrického SUV od Renaultu predznamenal aj koncept Renault Morphoz.

Automobilka Renault chce byť na poli dostupnej elektromobility jednotkou na trhu, podľa jej teórie sa to aj podarí. Práve vďaka efektívnejšiemu zdieľaniu koncernovej techniky a zjednotením vývoja. Luca de Meo naznačil, že práve reorganizácia vnútornej štruktúry koncernu odhalí veľké rezervy, ktoré Renaultu pomôžu v „reštarte“ a opätovnému útoku na najvyššie pozície európskeho automobilového trhu. Silné slová? Možno, Luca de Meo však už v SEAT-e dokázal, že vie veci otočiť tým správnym smerom.