BMW už dávnejšie predstavilo projekt plne elektrického vysokovýkonného sedanu, na báze vtedajšej BMW M5. Auto malo mať okolo 515 kW (700 k), pohon všetkých kolies a z 0 na 100 km/h zrýchliť pod 3 sekundy. Také niečo však tak skoro neuvidíme. Reálnejšie bude elektrifikované BMW s prvkami z dielne M. A to by sa svetu mohlo ukázať už v lete 2021.

Už aj M3 kombík

Na oficiálnom videu z dielne BMW nám automobilka ukázala niekoľko zaujímavých áut. Od pôvodnej M3 E30 na fotkách zobrazila aj napríklad pickup M3 E92. K tomu aj čiastočne odzadu odhalený kombík novej M3ky. Avšak k tomu sa tam objavil aj dodatok „Electric Service M Town“, teda servis pre elektro v M meste s konkrétnym telefónnym číslom. Koncovka 2021 by mala znamenať rok uvedenia modelu a 26 číslo týždňa v roku.

Podľa zdroja by tak mohli v tomto období predstaviť buď veľké X8 M alebo plne elektrické i4 M50. Prvé by mohlo mať spaľovací V8 s pomocou elektromotora, to druhé samozrejme len najvýkonnejšie verzie elektromotorov. A to nehovoríme o zobrazení nabíjačky pre elektrifikované autá s logom M Power.

Zdroj: bmwblog.com