Vysoký plat, veľa zodpovednosti

Chcete s nami vybudovať nové pôsobisko pre Teslu a pomôcť tak urýchliť globálny prechod na udržateľnú energiu? Hľadáte novú výzvu a chcete sa každý deň ďalej rozvíjať? Týmito slovami sa začína inzerát automobilky Tesla zverejnený v Rakúsku.

Pracovná ponuka je vypísaná na servisného manažéra do nového servisného strediska Tesla v St. Pöltene pri Viedni. Nový kolega dostane na starosť zodpovednosť za tím pracovníkov a má sa podieľať na budovaní fungujúcich, prozákazníckych procesov.

Ako odmenu dostane – zohľadňujúc slovenské pomery mimoriadne štedrý – plat vo výške od 5700 eur mesačne. Minimálny ročný zárobok v hrubom sa tak začína na 80 tisíc eurách, plat sa v Rakúsku vypláca spravidla 14-krát. Jedenkrát každý mesiac a k tomu dva platy navyše – jeden pred letom a druhý pred Vianocami.

St. Pölten nie je jediná lokalita, kde Tesla vybuduje nové servisné stredisko, ale automobilka sa chystá rozšíriť aj vo Vorarlbersku, čo je najzápadnejšia spolková krajina Rakúska.

Tesla hľadá taktiež technicky skúsených automechanikov, napríklad do Viedne. Tí dostanú o polovicu nižší plat – od 38 tisíc eur ročne. S mesačným platom od 2700 eur sa dá povedať, že síce nejde o najlepšie platenú profesiu v Rakúsku, no mnohí by stále s radosťou vymenili.

Podmienkou sú aspoň 2 roky odborných skúseností s vykonávaním servisov a opráv v automobilovom, leteckom, námornom alebo príbuznom priemysle. Adeptom nesmie chýbať technická kvalifikácia – príslušné osvedčenie na vykonávanie opráv vozidiel v Rakúsku.

Zdroj: Karriere.at / foto: cz.depositphotos.com