Začiatkom septembra spustil SEAT výrobu modernizovanej Atecy a pred pár dňami sa oficiálne začal predpredaj. Nová Ateca prichádza s mierne zmeneným dizajnom. Nejde však o žiadnu revolúciu, ale skôr evolúciu. Dizajnové zmeny sú preto len malého charakteru. Ateca sa po modernizácii zároveň o niečo viac podobá jeho väčšiemu súrodencovi, Tarracu. Okrem toho majiteľa po otvorení dverí Ateca pozdraví slovom „Hola!“, ktoré premieta na zem a ponúkne aj mierne modifikovaný interiér. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Kompletné prepojenie s digitálnym svetom

Okrem dizajnových zmien je úplnou novinkou výbava Xperience a vylepšením si prešli aj asistenčné systémy. Ateca tak aktuálne ponúka prediktívny adaptívny tempomat, emergency assist, pre-crash assist, travel assist, side&exit assist či trailer assist, ktorý slúži na lepšie manévrovanie s prívesom. S ohľadom na fakt, že žijeme v digitálnom svete, bol navrhnutý aj interiér, ktorý disponuje infotainmentom Full Link a poskytuje úplnú vnútornú konektivitu, teda bezdrôtovú integráciu smartfónu cez Android Auto a Apple CarPlay, ako aj online služby a funkcie zvyšujúce komfort, ktoré sa dajú využívať a ovládať prostredníctvom aplikácie. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Čo sa týka motorizácii, Ateca dostala nové spaľovacie motory, ktoré by mali prispievať k zníženiu emisií. Ponuka tak obsahuje tri benzínové motory TSI a dva naftové TDI vo výkonovom rozpätí od 81 kW (110 k) do 140 kW (190 k). Motor zároveň spolupracuje buď so 6-stupňovým manuálom alebo 7-stupňovým automatom DSG. 

Zaujímavá je aj cena. Tá na slovenskom trhu štartuje na sume 19 990 eur v sérii s Full LED svetlometmi a výbavou Reference. Prvé skladové a predvádzacie vozidlá sú zároveň na slovenských predajniach SEATu už od začiatku októbra, a to vo všetkých dostupných motorizáciach a výbavách, vrátane úplne novej výbavy Xperience.

Ďalšie informácie o výbavach nájdete na stránke predajcu.

Zdroj, foto: tlačová správa