Aktualizované: Škoda práve oficiálne potvrdila, že Klaus Zellmer sa od 1. júna 2022 skutočne stane novým predsedom predstavenstva.

V Škode sa chystajú veľké zmeny. Automobilka už oznámila, že chystá nový štylistický smer nazvaný Modern Solid, ktorý postupne prevezmú všetky pripravované modely. Náš človek znalý pomerov v Mladej Boleslavi i Wolfsburgu nám zároveň potvrdil, že česká značka chystá tiež nové logo. Detaily sú zatiaľ tajné, takže netušíme, ako či pôjde o radikálny skok alebo decentnú úpravu, ktorá vynovený okrídlený šíp priblíži modernizovanému dizajnu. Hádame ale, že „bé“ je správne.

Aby toho nebolo málo, Škoda dostane aj nového šéfa. Thomas Schäfer odchádza od 1. júna do centrály, aby nastúpil v predstavenstve VW na pozíciu prevádzkového riaditeľa a nahradil Ralfa Brandstaettera, ktorý v auguste pre zmenu preberie riadenie čínskych operácií VW Group.

Meno Schäferovho nástupcu bolo dlho predmetom špekulácií. Hovorilo sa až o deviatich možných menách, ich výber sa nakoniec zúžil na dve a nedávno sa v nemeckých médiách začalo hovoriť o tom, že Škodu povedie Klaus Zellmer.

Má vyštudovanú ekonómiu a už v roku 1997 začal pracovať pre Porsche, kde vydržal neuveriteľných 23 rokov. Postupne preberal zodpovednosť za rozvoj predajnej siete vo Francúzku, pár rokov pôsobil ako regionálny manažér pre Severnú Ameriku, v roku 2000 slúžil ako projektový manažér marketingu a distribúcie v továrni v Lipsku, aby nakoniec skončil ako generálny riaditeľ Porsche pre Nemecko.

Thomas Schäfer sa vracia späť do VW.

Športovú značku opúšťal v druhej polovici minulej dekády ako prezident a generálny riaditeľ Porsche Cars North America v Atlante v Spojených štátoch. V súčasnosti je šéfom predaja a marketingu značky Volkswagen a novej funkcie v ČR by sa mal ujať už 1. júna 2022.

zdroj: Škoda Auto