Platinová edícia bude dostupná celosvetovo a nemusíme si nič nahovárať. Druhá generácia Panamery je na trhu už od roku 2016 a jej predaje dnes už nie sú také vysoké ako na začiatku jej kariéry. Aby Porsche podporilo záujem zákazníkov prípadne i zberateľov, prichádza s novinkou, ktorá je postavená na klasickom a osvedčenom obchodnom triku.

Automobilka vám sama našpecifikuje bohatú výbavu do jedného konkrétneho balíčka, prihodí k nemu atraktívny obal v podobe exkluzívneho laku či detailov, pridá nové meno a luxusný unikát je na svete. A aby vás presvedčila, že ho potrebujete, v porovnaní so štandardným objednávkovým systémom prostredníctvom konfigurátora dostanete veľmi zaujímavú cenovú ponuku.

Úprimne, v tejto automobilovej lige sú zákazníkom zľavy väčšinou ukradnuté, uznávame ale, že nie všetkým. A ak tým získate šancu odviezť si z predajne skutočný originál vyrobený v obmedzenom počte, tak prečo nie, je to dobrý nápad.

Takže... čo dostanete, ak práve vás Panamera Platinum Edition osloví? Okrem čierneho laku tiež 21-palcové disky Exclusive Design Sport, čierne výfukové koncovky i tmavé okná, panoramatické strešné okno a k tomu diódové svetlá ukryté za názvom Dynamic Light System Plus, ale tiež vzduchové odpruženie s adaptívnymi tlmičmi PASM.

Interiér je vylepšený analógovými hodinami na palubnej doske, komfortnými elektricky nastaviteľnými prednými sedadlami s pamäťou, volantom GT s posilňovačom Plus a posádku by mohlo potešiť elektromechanické privieranie dverí, vyhrievanie zadných sedadiel či audiosystém Bose.

Ak sa po kabíne trochu rozhliadnete, nájdete tiež čierne hliníkové obklady, rovnako upravené prahové lišty s nápismi Platinum Edition a logo Porsche vyrazené na hlavových opierkach. Vodič má navyše k dispozícii elektro-chromatické vonkajšie spätné zrkadlá, parkovací systém s kamerou, asistenta zmeny jazdného pruhu a ak si objedná hybridnú verziu, tak bude mať na palube aj integrovanú nabíjačku s výkonom 7,2 kW.

Cenovo zaujímavý výpredaj

Svetová premiéra „nového“ Porsche prebehne 17. novembra 2021 v rámci autosalónu v Los Angeles a dodávky prvých áut sa rozbehnú v januári 2022. Uvedená edícia bude dostupná pre štandardnú Panameru, verziu s pohonom oboch náprav Panamera 4, prevedenie 4 E-Hybrid a platí tiež pre ekvivalentné modely kombi Sport Turismo.

Základná cena Porsche Panamera Platinum Edition v Nemecku štartuje na čiastke 111 945 eur, takže v porovnaní so sériovým autom je o 17 tisíc eur vyššia. Slovenský cenník k dispozícii zatiaľ nemáme.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 7 obrázkov

zdroj: Porsche