Škoda Octavia tretej generácie patrila bezosporu k najkrajším zástupcom tohto modelového radu. Jej ostré rysy predstavovali protipól faceliftu druhej generácie Octavie s oblými krivkami a „kórejskými“ svetlami a vnášali do nižšej strednej triedy čerstvú porciu ideálneho mixu úžitkovosti a elegancie. Bol to skrátka úspech a Octavia III si okamžite získala srdcia nejedného súkromného, či firemného zákazníka. S o to väčším napätím sa čakalo na jej dlho ohlasovanú modernizáciu. Každému bolo totiž jasné, že vylepšiť vyvážené proporcie auta nebude jednoduché.

Podľa slov automobilky priniesol facelift Octavie "výraznú prednú časť so širokou maskou chladiča, ktorú dotvárajú nové svetlomety krištáľového vzhľadu a ešte širšie otvory pre vstup chladiaceho vzduchu v novom nárazníku."

PÁČI SA VÁM S ODSTUPOM ČASU DIZAJN FACELIFTU OCTAVIE III?
  • Áno ( 64% )

     

  • Nie ( 36% )

     

Odpovedalo 823 ľudí  

Nepochopená?

Bol predvečer viedenského autosalóna v januári 2017 a vtedajší predseda predstavenstva spoločnosti Škoda Auto, Bernhard Maier, spolu so šéfdizajnérom značky Jozefom Kabaňom predviedli odbornej verejnosti v svetovej premiére vynovenú Octaviu tretej generácie. Po odhalení jej „štvorokej“ masky zavládlo ticho a prekvapenie nad tým, že takto upravenú Octaviu poslala automobilka skutočne do sveta. Krátko predtým sa totiž objavili dokonca informácie, že ide o žart a nič také sa do sériovej výroby nedostane. Dostalo a ako sa ukázalo, na dobré predajné výsledky Octavie to žiadny negatívny vplyv nemalo. Automobilka novinku podporila aj dobrou cenou a hoci to dnes znie neuveriteľne, za základnú Octaviu III facelift si slovenské zastúpenie vtedy pýtalo lákavých 14 990 eur. Na výber boli motory 1.0 TSI, 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.8 TSI, 1.6 TDI a 2.0 TDI. Neskôr pribudli dokonca ďalšie. Vtedy bol jej vzhľad šok, ako ho však hodnotíte s odstupom času dnes?