Druhá generácia modelu M2 s kódovým označením G87 by mala prísť na trh až o 2 roky, avšak podľa vyjadrení by si mala zachovať ako jediná od BMW v malom segmente pohon zadných kolies (teda celá druhá generácia 2 kupé). Podľa niektorých zdrojov by totiž mala vzniknúť aj M2 Gran Coupe, teda pravé eMko s motorom uloženým priečne a primárne pohonom predných kolies (aj keď s pohonom xDrive).

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Súčasná generácia na výkone postupne naberala, od pôvodnej M2 cez M2 Competition až po najvýkonnejšiu súčasnú M2 CS s 331 kW (450 k). Stále však s pohonom zadných kolies a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Nová generácia by si tieto atribúty mala zachovať, výkon už základnej verzie by mal byť na úrovni súčasnej M2 CS.

Pod prednou kapotou by mal byť po vzore aktuálnej M2 CS taktiež byť motor z novej M3, M4 alebo X3 M, avšak s podladeným výkonom. Samozrejme sa očakávajú aj výkonnejšie verzie. Avšak ešte je skoro predbiehať. Zatiaľ sa pozrite na prvé možné obrázky. S menšími „ľadvinkami“, ktoré nie sú spojené so svetlami, a veľkými otvormi na chladenie vyzerá skutočne dobre, čo si myslíte vy?

Zdroj: carscoops