VW Tiguan je pre fabriku jedným z najdôležitejších modelov súčasnosti. Nie Golf či Passat, Tiguan dnes určuje trendy. SUV valcujú všetky trhy, a tak neprekvapí, že práve Tiguan patrí medzi najpredávanejšie koncernové modely. V roku 2019 sa ho predalo až 910 000 kusov, počtom predaných áut predbehol všetko, čo z tovární fabriky VW v minulom roku vyšlo. Volkswagen preto neváha a drží ho v najlepšej možnej forme. Pozeráme sa na facelift aktuálnej generácie, automobilka však zmeny vyhlasuje za tak zásadné, že by sa s prižmúrením oka dalo hovoriť o jeho ďalšej generácii. Ono je to nakoniec jedno, zákazníci údajne dostanú auto na aktuálnej technickej aj technologickej úrovni. Samochvála? Ktovie, každopádne nevyzerá zle.

VW Tiguan 2021

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

Nepovieme, počkajte si

Z pohľadu techniky automobilka zatiaľ podrobnosti tají, viac prezradí údajne neskôr. Či sú dôvody čisto marketingové alebo sú za tým náročný vývoj a nedostatočné homologizačné kapacity, neviem, každopádne je už teraz isté, že sa objaví v plug-in hybridnej verzii naladenej na 180 kW (245 k), ktorá by mala pomyselne nahradiť silnú naftovú verziu 2.0 BiTDI (176 kW/239 k). Trochu mimo tému, rovnaká zmena čaká aj najsilnejšiu Škodu Kodiaq RS. Istá je aj prítomnosť nového celohliníkového naftového motora 2.0 TDI Evo v dvoch výkonových verziách. A čerešnička na torte – fabrika už ukázala aj športový VW Tiguan R 2.0 TSI naladený na 235 kW (320 k). Dostane prevodovku DSG, pohon 4Motion a o 10 mm znížený podvozok s "tvrdšími" tlmičmi.

VW Tiguan R 2021

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Vo vnútri je to „poschodový“ Golf

Kabína sa čiastočne inšpirovala ôsmou generáciou hatchbacku Golf, nechýba tu rovnaký multifunkčný volant, 10,25-palcový digitálny prístrojový panel, 10-palcový stredový dotykový stredový displej a celá paleta súčasných bezpečnostných a asistenčných systémov. Podľa očakávania je aj nový VW Tiguan 2021 schopný „poloautonómnej“ jazdy až do rýchlosti 210 km/h (sám drží smer, zrýchľuje, aj brzdí...)

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Predpredaj nového Tiguana 2021 na Slovensku odštartuje v priebehu leta 2020 a jeho základná cena by mala začínať pod hranicou 24 000 eur.