Subaru je späť!

Po desiatich dieloch Gymkhany bude hlavnou tvárou tejto série niekto iný ako Ken Block. Pre 11. diel ho vystrieda Travis Pastrana, aj keď sa hovorí, že by malo ísť o jednorázovú výmenu a v 12. pokračovaní už zase uvidíme Blocka. Aj keď sme videli už desať dielov s Blockom, určite sme sa nenudili. Napriek tomu by mala nová Gymkhana priniesť nový vietor. Hlavne kvôli tomu, že sa vráti hviezdne Subaru Impreza WRX STI. Pôvodne sa špekulovalo, že Pastrana usadne za volant svojho rallycrossového špeciálu, no pravda je ďaleko od toho. 

Subaru v spolupráci s Vermont SportsCar totiž vyvinulo absolútne monštrum, ktoré nepodlieha žiadnym technickým reguláciám ani predpisom. Mali tak úplne voľnú ruku a stvorili auto špeciálne pre Gymkhanu. Subaru zatiaľ neponúklo mnoho technických detailov, no prezradilo, že pod kapotou sa nachádza na mieru vyrobený motor boxer, pričom koniec výfuku vystupuje práve z kapoty. Nechýba ani prepracované zavesenie, karoséria z uhlíkového vlákna či množstvo aerodynamických prvkov ako masívne zadné krídlo s difúzorom či mnoho krídielok po stranách a vpredu, ktoré sú taktiež z uhlíkového vlákna. Impreza tak svojím masívnym aerodynamickým balíčkom mierne pripomína súčasné vozidlá WRC. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Video ukazuje, ako sa Pastrana prvýkrát posadil do daného Subaru a skúša prvé kúsky do Gymkhany. Zároveň však testoval aj viacero pneumatík od spoločnosti Yokohama. Aj keď nie je stanovený presný dátum premiéry novej Gymkhnay, očakáva sa, že to bude ešte tento rok. Dosť však bolo rečí, užite si video. 

Zdroj, video: Subaru, Hoonigan